+381 69 4 400 500 office@kotlarnica.rs

o
nama


Kotlarnica d.o.o. je kompanija specijalizovana za projekte grejanja i klimatizacije kako u rezidencijalnim tako i u projektima komercijalnih i industrijskih objekata. Od nedavno je Kotlarnica započela i ESCO usluge snabdevanja grejanja i hlađenja u rezidencijalnim, komercijalnim i industrijskim objektima.

Kao sistem integrator nudimo sve što je neophodno za realizaciju Vaše investicije, počevši od projektovanja i optimizacije grejanja, hlađenja i klimatizacije Vašeg objekta pa sve do isporuke opreme najviših tehničkih standarda, njene instalacije i kasnijeg održavanja i servisiranja.

U našem prilazu integraciji sistema grejanja i hlađenja maksimalno smo fokusirani na najnovija tehnološka rešenja korišćenjem toplotnih pumpi i čilera sa viskokim stepenom iskorišćenja proizvedenih od strane vodećih svetskih proizvođača sa primenjenim najnovijim tehnologijama koje omogućavaju najviše stepene učinka, minimiziranja utroška energije i smanjenja emisije štetnih gasova.

Upotreba obnovljivih izvora energije omogućava optimizaciju tj umanjivanje utroška električne energije, efikasnije od standardnih, najčešće korišćenih sistema grejanja na struju, gas i sl. Korišćenjem ovih sistema trošak grejanja i hlađenja se umanjuje i za više od 60 %.

Kroz naše sisteme veliku pažnju poklanjamo redukovanoj emisiji CO2 kroz korišćenje tzv zelenih rešenja toplotnih pumpi.

Aktivnosti u Srbiji vodimo iz naših kancelarija u Beogradu. Tim Kotlarnice sa svojim dugogodišnjim i širokim KGH iskustvom ima optimalni pristup grejnim i rashladnim tehnologijama. Glavni partner u tehnologiji rezidencijalnog grejanja je Glen Dimplex Nemačka, vodeći proizvođač grejnih sistema, toplotnih pumpi i sistema industrijske rashlade. U komercijalnom i industrijskom segmentu oslanjamo se na tehnologije vodećih svetskih proizvođača najnovijih tehničih rešenja iz oblasti grejanja i hlađenja SMARDT kao i Robatherm u oblasti klimatizacije i roof top jedinica. U projektima sa geotermalnim izvorima energije fokus je na nemačku firmu Frank, jednog od lidera u rešenjima energije dobijene iz prirodnih resursa zemlje a od nedavno i vode.

Koristeći sinergije naših tehnoloških kompetencija i ekspertiza naših partnera: Glen Dimplex, SMARDT, Robatherm, Frank, Cooltech Solutions, Honeywell, Innova, Korado, Warma, IVR i DK Kaltenlagen organizovali smo i naš poslovni model. U skladu sa poslovnim modelom koji se oslanja na razvoj korišćenja obnovljivih izvora energije definisali smo program proizvoda i rešenja koji predstavljamo i distribuiramo na tržištu. Ovim programom zaokružujemo kompletna rešenja Vaših potreba uz očekivane najviše tehničke standarde i nivo ušteda kojima zajedno težimo a koja pronalazite na jednom mestu.

Program se sastoji od toplotnih pumpi, sistema radijantnog podnog i zidnog grejanja i hlađenja, fen koil uređaja, podnih konvektora kao i fan koil uređaja za posebne namene. Programa smart termostata koji čak i ovim viskoštedljivim programima omogućuje i dodatnih 30 % ušteda na već prethodno spomenute uštede koje su očekivane u rešenjima baziranim na toplotnim pumpama. Uređaji za ventilaciju, odvlaživanje vazduha i klimatizaciju, kao instalaciona oprema i oprema za podstanice takođe predstavljaju bitni element u optimizaciji rešenja kojima težimo.

Proizvodni program koji nudimo u kooperaciji sa našim partnerima, lidera pomenutih segmenata, postavljaju nas u poziciju eksperta za:

toplotne pumpe za grejanje i klimatizaciju

i zagrevanje sanitarne tople vode.

podno grejanje, zidno grejanje i hlađenje

posebne namene

sistemi za ventilaciju, klimatizaciju

i odvlaživanje

sistemi pametnih rešenja za rezidencijalne

instalacije