+381 69 4 400 500 office@kotlarnica.rs

čileri i reverzibilne toplotne pumpe


Clivet je vodeća evropska kompanija za dizajn, proizvodnju i distribuciju sistema za kondicioniranje vazduha, grejanje, hlađenje i pročišćavanje vazduha. 

Tokom 25 godina Clivet je razvio inovativne proizvode i sisteme za različite tipove instalacija. Kompanija nudi širok spektar rešenja za rezidencijalne, komercijalne i industrijske aplikacije.

Postao je lider u važnim segmentima kondicioniranja vazduha, kao što su tržni centri, multiplex bioskopi, bolnice, zone velike frekvencije ljudi i generalno komercijalne zone. Njihove toplotne pumpe su jedinstvene po dizajnu i proizvodnji.

U poslednjih 15 godina Clivet opremom je pokriveno preko 12,000,000 kvadratnih metara komercijalnih prostora i preko 1,000 bioskopa. Kompanija je poznata po tome što sarađuje sa važnim grupacijama, kao što su: McDonald’s, Bennet, Auchan, McArthurGlen, IKEA, NH Hotels, Warner Village, UCI Cinemas, Ferrari i Microsoft.

Prednosti u odnostu na tradicionalna rešenja koja koriste fosilna goriva:

  • Generišu komfor tokom cele godine
  • Štede potrošnju primarne energije od 30 do 60%
  • Smanjuju CO2 emisiju do 50%
  • Koriste obnovljive izvore u skladu sa RES Direktivama (Renewable Energy Sources)
  • Maksimizuju povrat investicije (svi troškovi instalacije su uzeti u obzir i optimizovani)

Katalozi

Svetski lider u oil-free chiller efikasnosti.

The Smardt Chiller Group je uspostavljena da maksimizuje benefite za korisnike Turbocor oil-free tehnologije centrifugalnih kompresora kroz rad čilera. Računajući kompletne troškove vlasništva i korišćenja, SMARDT čiler vam štedi novac tokom cele godine, smanjuje CO2 emisiju i ostvaruje značajan doprinos budućnosti planete. Radeći sa Turbocor tehnologijom duže nego bilo koji drugi HVAC proizvođač, SMARDT Chiller Group je razvila lidersku poziciju na tržištu zahvaljujući učinku i pouzdanosti.

Global reach, single focus

Smardt (osnovan u Montrealu, 2005. godine sa fokusom na oil free centrifugal kompresore) i PowerPax (osnovan u Melburnu, 2000. godine, sa fokusom na izmenjivače toplote) udružili su se tokom 2005. i oformili Smardt Chiller Group. 2011. godine Smardt je objedinjen od strange poznate kompanije OPK Klimatechnik group iz Štutgarta, koja je vanserisjki pionir u oil-free centrifugalnoj tehnologiji.

Kvantni skok u energetskoj efikasnosti

Svi SMARDT čileri, bilo da su hlađeni vodom ili vazduhom, dizajnirani su da optimizuju učinak oil-free centrifugalnih kompresora. Korišćenjem oil-free magnetnih ležajeva postiže se bolja IPLV efikasnost nego kod standardnih kompresora koji se podmazuju uljem. Ovi čileri su takođe veoma kompaktni, tihi, izdržljivi i pouzdani.

Razvoj koji traje decenijama

Tim Smardt inženjera, mnogi od njih sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju same tehnologije, udružili su se da dizajniraju sistem visokog učinka i da osiguraju da svaki Smardt čiler štedi svom vlasniku novac. Uštede se osećaju na troškovima eksploatacije i održavanja. Algoritmi iskorišćeni kod kontrolera svih Smardt čilera dalje unapređuju inteligenciju ugrađenu u kompresore i dalje optimizuju rad pri parcijalnim opterećenjima. Zbog ovoga imaju neuporedivu efikasnost rada i daleko najviši koeficijent učinka.

Katalozi